Oude Ambachten

In maart 2006 zijn we gestart met de Oude Ambachten te weten houtdraaien, plateel schilderen, keramiek, kaarsen maken en beeldhouwen.
Voor het werkmateriaal hebben we subsidie ontvangen van de stichting Doen.
Een advies van de Stichting Doen bleek tijdens het ontwikkelingsproces van de afdeling Oude Ambachten belangrijk nl.: “loop met je plannen niet het gevaar dat je te snel groeit en te groot wordt. Dat kan de zaak voor jullie medewerkers moeilijk beheersbaar maken!” Nu een jaar bleek deze opmerking realiteit te worden. We merkten dat we bij de nieuwe ontwikkelingen geduld moesten hebben.
Onze medewerkers waren in het begin heel enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen maar raakten het overzicht kwijt. Goede ondersteuning tijdens het ontwikkelingsproces en een punt aan de horizon vasthouden met het oog op de toekomst was hen essentieel. Een lichte vorm van paniek ontstond toen het stroever ging dan we dachten. Het ambachtenhuis met een tijdelijke vergunning. Er moet voor een definitieve vergunning een zadeldak op De horizon is op een dergelijk moment heel ver weg. Binnen het bedrijfsleven onderneem je dan actie en zoek je naar veranderingen en aanpassingen. Op ’t Helmgras kan dat niet. Directieve veranderingen en aanpassingen werken averechts.
Het gevoel te falen kan op zo’n moment bezit van mensen nemen: “Wat wordt er wel van ons gedacht als het mislukt? Halen we onze doelen wel?”
Van groot belang was dat de doelen weer in een perspectief gezet werden van jaren leren en ontwikkelen, hetgeen we ook in de ledenvergadering met elkaar hadden afgesproken. Dat gaf weer wat rust.

Joomla templates by a4joomla